Jeg står og skjærer opp fisk (minst to typer) og grønnsaker ( jo sterkere farge, dess bedre, forebygger kreft) til middagen. Havets skattkiste står på menyen. På forhånd har jeg vært på butikken. Fokuserer på et balansert forhold mellom karbohydrater, fett og proteiner. Går målbevisst mot frukt og grønt-avdelingen. Det som vokser over jorda er sunnest. Maten bør være kortreist, helst dyrket i nabolaget. Med et trent øye velger jeg grønne nøkkelshullsprodukter uten å blunke. Så står jeg altså ved kjøkkenbenken og skjærer opp alle disse proteinene, vitaminene og mineralene. Gode måltidsvaner legges i barndommen. Her må man gå foran med et godt eksempel. Ungene kommer hjem fra barnehagen og Kristoffer sier: " mamma, her lukter det sjokoladekake!" Det er en kunst å smile med munnen full av sjokolade. Men jeg klarte det. Denne gangen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar